Proiectul AER, prezent la ALT FESTIVAL

UEFISCDI a sustinut, in calitate de partener, Festivalul de tehnologie, organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie al Universitatii "Transilvania" din Brasov. In perioada 21 - 23 noiembrie 2014, Brasovul a fost un loc de intalnire pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori si studenti din Romania, pasionati de INOVARE si TEHNOLOGIE.

Evenimentul a abordat 3 teme: inovatia locala ce are ca scop prezentarea produselor si serviciilor inovative dezvoltate de catre companiile locale aflate pe piete internationale; Internet of Things – conceptul ce are la baza interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existenta intr-o lume bazata pe internet; cultura tehnologiei – sectiune a evenimentului ce presupune raspandirea tehnologiei in cotidian.

In cadrul acestui eveniment a avut loc diseminarea si promovarea proiectului „Asigurarea calitatii in invatamantul superior prin elaborarea si pilotarea metodologiilor de abilitare si auditare”, cofinantat din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si coordonat de UEFISCDI. Acest proiect face parte din cel de-al doilea ciclu de proiecte strategice pentru invatamantul superior romanesc coordonate de UEFISCDI si urmareste dezvoltarea si implementarea sistemului de asigurare a calitatii in universitati, inclusiv dezvoltarea personalului prin promovarea unor metodologii eficientizate de evaluare externa, la nivel institutional si de individ.

Festivalul a adus la un loc companii de renume din industria IT&C nationala si internationala (Siemens, Pentalog Romania, Bluemind Software, BIT Software, Flashnet, Iquest Technologies, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanta (Iceberg, Firestarter), Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Camera de Comert si Industrie si Universitatea Transilvania.