Atelier de lucru "Cadrul abilitarii"

15 Martie 2012
Tipul evenimentului: 
Workshop
Locul: 
Hotel Intercontinental


Activitatea „Dezvoltarea si pilotarea cadrului metodologic pentru procesul de abilitare” a inceput cu  Atelierul de lucru  Cadrul abilitarii organizat de UEFISCDI  în data de 15-16 martie a.c. la Hotel Intercontinental, din Bucuresti. Acesta a fost dedicat presedintilor de paneluri pe domenii si celor ai comisiilor de specialitate CNATDCU, implicati in dezvoltarea metodologiilor specifice fiecarui domeniu. 

Obiectivul principal al acestei activitati il constituie dezvoltarea si pilotarea cadrului metodologic pentru procesul de abilitare. In vederea realizarii acestui obiectiv, a fost organizat un atelier de lucru, cu 5 sesiuni paralele in cadrul caruia s-au discutat practicile, masurile, rezultatele si standardele de abilitare specifice fiecarui domeniu stiintific corespunzator panelurilor Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor universitare – CNATDCU.

Am incredere deplina in comisii si in presedintii lor. Daca sefii de panel sunt buni, si presedintii de comisie vor fi la fel” a declarat Acad. Marius Andruh, presedintele CNATDCU.

La eveniment au fost abordate aspecte legate atat de procedura de abilitare, de sustinerea publica a tezei de abilitare care reprezinta un eveniment stiintific in viata universitatii, cat si aspecte legate de standardele minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare si a atestatului de abilitare pentru domeniile stiintifice aferente fiecarui panel/comisie. 

 

Persoana de contact, 

Cristina Popa, 

Expert comunicare

e-mail cristina.popa@uefiscdi.ro

Public attachments: 
AtaşamentMărime
agenda_mlw.pdf326.7 KB
lista_prezenta_mlw.pdf407.75 KB