Conferinta finala a proiectelor strategice pentru invatamantul superior

31 October 2014
Tipul evenimentului: 
Conferinta
Locul: 
Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia

Vineri, 31 octombrie 2014, a avut loc conferinta finala a trei proiecte strategice pentru invatamantul superior, organizata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) la Hotel Intercontinental, Sala Rapsodia, etaj 1, Bucuresti. Cele trei proiecte:

„Performanta in cercetare, performanta in predare. Calitate, Diversitate si Inovare in Universitatile din Romania”

„Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Romania

„Asigurarea calitatii in invatamantul superior prin elaborarea şi pilotarea  metodologiilor de abilitare şi auditare, fac parte din cel de-al doilea ciclu de proiecte strategice pentru invatamantul superior romanesc coordonate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invăţământului Superior, implementate in perioada noiembrie 2011 - noiembrie 2014.  

In cadrul acestui eveniment au prezentate principalele rezultate ale proiectelor si anume:

  • Metodologia si criteriile de abilitare, discutate si validate in Conferinta Diaspora 2012;

  • Elaborarea metodologiei de audit resurse umane si pilotarea ei in 58 de univeristati;

  • Platforma de abilitare si programul de detectare a similitudinilor textuale, bilingv;

  • Dezvoltarea metodologiilor de capital intelectual pentru universitati si la nivel national.

  • Raportul final de evaluare institutionala, realizat de EUA-IEP pentru cele 70 de universitati romanesti precum si recomandarile de sistem.

 La eveniment au fost prezente aproximativ 120 de persoane din mediul academic, in special persoane cu functii de conducere in universitati, precum si reprezentanti ai programului „International Evaluation Programme IEP” , parte a EUA, partener in proiecte. Printre personalitatile prezente la acest eveniment s-au numarat ministrul educatiei nationale, dnul Remus Pricopie, dna Maria Helena Nazare, presedinte al European University Association (EUA), dl Lothar Zechlin si dna Andree Sursock, reprezentanti ai programului International Evaluation Programme.

Detalii despre conferinta finala a proiectelor strategice pot fi gasite si pe site-ul publicatiei electronice "Tribuna invatamanatului", la urmatoarea adresa :http://www.tribunainvatamantului.ro/ministrul-remus-pricopie-la-conferinta-finala-a-trei-proiecte-strategice-in-domeniul-invatamantului-superior-cercetarii-si-inovarii/