Sesiune de pregatire cu personalul implicat in procesul de abilitare

Tipul evenimentului: 
Sesiuni de formare
Locul: 
UEFISCDI

In data 22.06.2012, in cadrul proiectului “Asigurarea calitatii in invatamantul superior prin elaborarea si pilotarea metodologiilor de abilitare si auditare”, Activitatea 2. “Dezvoltarea si pilotarea cadrului metodologic pentru procesul de abilitare”, a avut loc “Sesiunea de pregatire cu personalul implicat in procesul de abilitare”, la sediul UEFISCDI.

Activitatea 2 presupune dezvoltarea cadrului metodologic pentru procesul de abilitare si cresterea capacitatii de evaluare. Elaborarea si dezvoltarea metodologiilor de abilitare urmaresc perfectionarea cadrului institutional si a abilitatilor membrilor comisiilor CNATDCU, pe baza unor criterii de excelenta la nivel european asigurand calitatea in invatamantul superior romanesc.

Sesiunea a avut drept scop pregatirea membrilor Panelului 4 in vederea aplicarii metodologiei de abilitare si a criteriilor specifice

Sesiunea a fost prezidata de Elisabeta Mitroi, manager adjunct al proiectului “Asigurarea calitatii in invatamantul superior prin elaborarea si pilotarea metodologiilor de abilitare si auditare”, alaturi de Marlena Rotar, asistent de proiect si Marian Preda, presedintele Panelului 4 – CNADTCU.  Impreuna au prezentat participantilor la sesiunea de formare subiectele aflate pe agenda de zi si au supus dezbaterii cateva din elementele esentiale ale procesului de abilitare. La intalnire a participat personal implicat in procesul de abilitare, din domeniul stiintelor umaniste, juridice, militare si de aparare, iar discutiile s-au purtat in jurul mai multor aspecte esentiale legate de procesul de abilitare.

Discutiile din cadrul intalnirii au fost centrate pe urmatoarele aspecte:

  • Etapele procesului de abilitare si persoanele cu responsabilitati in acest process;
  • Cine si cum va asigura secretariatul sesiunilor de sustinere a tezei de abilitare;
  • Importanta si accesabilitatea platformei de abilitare;
  • Vizibilitatea si transparenta criteriilor de evaluare a tezelor de abilitare;
  • Inregistrarea audio-video a sesiunilor de abilitare;
  • Procedeul de solutionare a contestatiilor;
  • Procedeul prin care se supune reevaluarii o lucrare suspectata de plagiat.
Public attachments: 
AtaşamentMărime
agenda.pdf257.71 KB
lista_prezenta.pdf284.44 KB