Atelier de lucru "Identificarea cerintelor pentru elaborarea rapoartelor de capital intelectual pentru invatamantul superior si cercetarea stiintifica"

06-07 Septembrie 2012
Tipul evenimentului: 
Workshop
Locul: 
Ibis Parlament

In cadrul activitatii “1.6 Analiza practicii internationale in elaborarea rapoartelor de capital intelectual; identificarea cerintelor pentru invatamantul superior si cercetarea stiitifica” din cadrul proiectului „Asigurarea calitatii in invatamantul superior prin elaborarea si pilotarea metodologiilor de abilitare”, UEFISCDI a organizat in zilele de 6 si 7 septembrie 2012, la Hotel Ibis Prlament, atelierul de lucru cu titlul "Identificarea cerintelor pentru elaborarea rapoartelor de capital intelectual pentru invatamantul superior si cercetarea stiintifica" .

Acest atelier a fost  destinat dezvoltării platformei online "Brain Romania", care se doreste a fi un spatiu multidimensional. Printre participanti s-au numarat Adrian Curaj si Elisabeta Mitroi din partea UEFISCDI, Raluca van Staden, cercetator in cadrul Laboratorului de Tehnologie Analitica de Proces din Bucuresti, Csaba Degi de la Universitatea Babes Bolyai si Tudor Luchian din partea Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Mihai Dragos din partea ANOSR, Raluca Teodor si Stefan Cibian de la GRASP, Dragos Preda din partea LSRS, reprezentantul Grupului Educativa Alexandru Ghita si Tudor Totolici - specialist in comunicare, precum si studenti, cercetatori si reprezentanti ai mediului academic.

In cadrul atelierului de lucru au fost identificate nevoi ale comunitatii stiintifice care si-ar putea gasi solutiile prin intermediul platformei: nevoia de comunicare si colaborare (inclusiv la intoarcerea in Romania dupa o perioada de timp petrecuta in strainatate), nevoia activitatilor de tip mentorat, nevoia asigurarii unui mediu creativ si sanatos care sa incurajeze si sa faciliteze dezvoltarea tinerilor cercetatori. Un rol extrem de important este acela de popularizare a stiintei - "Brain Romania" oferind un spatiu in care rezultatele cercetatorilor romani sa poata fi promovate.

Printre serviciile oferite de platforma se numara: posibilitatea ca utilizatorii sa poata interactiona in functie de domeniile de cercetare in care activeaza, posibilitatea de a urmari si comenta lucrarile si articolele publicate de catre alti cercetatori, acces la resurse si informatii referitoare la finantari si oportunitati profesionale. Va exista un spatiu dedicat evaluarii colegiale (Feedback Corner), unde utilizatorii pot publica articole sau lucrari pe care le supun dezbaterii comunitatii. Platforma va fi sincronizata cu alte baze de date cu care cercetatorii sunt familiarizati (Thompson, Doctoranzi, baze de date publice ale Universitatilor).

La finalul intalnirii, participantii si-au exprimat disponibilitatea de a continua colaborarea cu UEFISCDI pentru dezvoltarea retelei "Brain Romania" si de a construi profiluri personale si institutionale pe aceasta platforma.


 

Public attachments: 
AtaşamentMărime
agenda_workshop.pdf320.85 KB
lista_prezenta.pdf223.38 KB