Conferinta "Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania" Bucuresti, 25-28 Septembrie 2012

25-28 September 2012
Tipul evenimentului: 
Conferinta
Locul: 
Bucuresti

Sub inaltul patronaj al Primului Ministru, Dl. Victor Ponta, se va desfasura la Bucuresti, in perioada 25 - 28 septembrie 2012, cea de-a treia editie a conferintei "Diaspora in Cercetarea Stiintifica si Invatamantul Superior din Romania". www.diaspora-stiintifica.ro

Organizat sub sloganul "Seminte de Viitor - Seeds for the Future", evenimentul isi propune sa creeze un spatiu al dialogului si al colaborarii intre cercetatori romani, indiferent de locul unde traiesc si lucreaza, continuand seria intalnirilor comunitatii stiintifice romanesti din tara si strainatate inceputa in anul 2008.

Conferinta se va deschide oficial pe data de 25 septembrie si se va desfasura pe durata a trei zile. Primele doua zile, 26 si 27 septembrie, vor fi dedicate sesiunilor paralele pe domenii de competenta, in zone de deschidere in care exista potential si expertiza romaneasca, cat si pe subiecte de interes legate de inovare si competitivitatea Romaniei. Se au in vedere domeniii precum chimia, fizica, matematica, ingineria, stiintele socio-umane si economice, biologia, stiinta mediului, medicina, biotehnologiile, arta si arhitectura, agricultura si siguranta alimentara, comunicarea stiintei, managementul inovarii cat si teme interdisciplinare. Ziua a treia, 28 septembrie, cand in Europa se sarbatoreste "Noaptea Cercetatorilor" este rezervata intalnirii in plen a participantilor. Dupa sesiunea finala a conferintei, invitatii vor putea participa la evenimentele organizate pentru "Noaptea Cercetatorilor".

Ca un specific al acestui an, pe parcursul sesiunilor paralele si in mod deosebit in ultima sesiune de lucru, vor fi discutate criteriile si metodologiile de abilitare pentru comisiile de specialitate ale CNATDCU. Vor fi discutate si aspecte legate de evaluarea si auditarea resurselor umane din universitati, iar recomandarile vor fi utilizate in vederea stabilirii metodologiilor finale in cadrul proiectului strategic finantat din Fondul Social European "Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior prin Elaborarea si Pilotarea Metodologiilor de Abilitare si Auditare", coordonat de UEFISCDI, care se deruleaza in perioada 2012-2014.